• nyelv hu

„ONE TEAM, ONE SPIRIT — EGY CSAPAT, EGY LÉLEK”

  • NB 1
  • MK
  • MEVZA
  • VM
  • CK
  • CEV CUP

2014. szeptember 1. hétfő

A házigazda elleni győzelem a harmadik helyet jelentette

A házigazda elleni győzelem a harmadik helyet jelentette

A négyes torna házigazdája, és mint kiderült, a torna későbbi győztese elleni győzelemmel búcsúzott csapatunk a Komárnoi „Belatti Cup 2014”-től.

Csapatunk tagjainak a tegnapi, túlfeszített program (buszozás, két ötjátszmás mérkőzés) után jót tett a pihenés. A fiúk frissen kezdték a házigazda, SpartakVKP Komárno elleni mérkőzést. Az első szettben felszabadultan, sikeresen játszott csapatunk. A játszma során Árva Milán nyitássorozatának is köszönhetően csapatunk 7 pontos előnyre tett szert, a szettet végül 25:15-re nyerte a KRC.

 

A második játszma során folytatódott elsőben látott nagyszerű játék. Ebben a szakaszban Farkas Péter, Dávid Csanád, Árva Milán, Fazekas Zsolt nyújtott jó teljesítményt. Négypontos kecskeméti vezetésnél a Komárno edzője időkéréssel próbálta rendezni a szlovák csapat sorait. A fiúk nagyszerűen, de ami talán ennél is fontosabb „élvezettel” játszottak. A második játszmát, egy Dávid blokkról out-ra pattanó labdával 25:17-re hozta a kecskeméti csapat.

 

A harmadik szett is kecskeméti vezetéssel indul, azonban 5:5-nél egyenlít a szlovák csapat. Csapatunk fegyelmezett játékkal továbbra is irányítva a játékot 9:6-ra újra elhúz. A Komárno 13:13-nál újra egalizálja az eredményt, amire nem késik a kecskeméti válasz, csapatunk edzője időt kér. Az időkérés pillanatnyi segítséget nyújt – 18:16-ra még vezettünk – ezután azonban a szlovák csapat,  szurkolói támogatásától „felpörögve” átvette a vezetést, és 20:25 arányban megnyerte a játszmát.

 

A negyedik játszma is csapatunk vezetésével indul, azonban az alacsony mennyezet időnként kibabrált játékosainkkal. Árva nyitásaival 10:5-re alakul az eredmény. Komárnoi válaszként két friss játékos érkezik, aminek eredményeként 11:10-es állásnál KRC időkérés következett. Kisebb, nagyobb KRC előnyökkel érkeztek el a csapatok a végjátékhoz, amikor is 19:16-os kecskeméti vezetésnél a komárnoi edző kért időt. Kovács blokkjával, majd ütésével már 5 pontra (21:16) nőtt csapatunk előnye. Az „i”-re a pontot Farkas nyitása tette fel a pontot; 25:18- ra nyerte csapatunk a negyedik játszmát.

 

Spartak VKP Komárno - KRC Kecskemét 1:3 (15:25, 17:25, 25:20, 18:25)

 

A „Belatti Cup 2014” végeredménye:


1. Spartak VKP Komárno (SVK) - 6 pont (7:5)

2. SK Volejbal Brno (CZE) - 5 pont (7:5)

3. KRC Kecskemét (HUN) - 5 pont (7:7)

4. VK Prievidza (SVK) - 2 (4:8)

 

A torna különdíjasai:

Legjobb ütő: Dávid Csanád  (KRC Kecskemét)

Legjobb feladó: Tomáš Hollý (Spartak VKP Komárno)

Legjobb blokkoló: Robin Pělucha (Spartak VKP Komárno)

Legjobb liberó: Matej Kubš (VK Prievidza)

A torna legproduktívabb játékosa: Andrej Patúc (Spartak VKP Komárno)

 

KRC játékos

Eseménynaptár

Feliratkozás hírlevélre

Livescore tweet

Facebook

Utánpótlás hírek

Hírek a röplabda világából